Articles

Nye sommerhusmuligheder i Danmark

by Richard Olsen Real Estate Analyst
Investering i sommerhuse eller ferieboliger er blevet mere og mere populært blandt danskerne i løbet af 2020 og starten af 2021. Det viser boligmarkedets statistik. 

Men hvor det tidligere var bestemte kommuner, der stod for størstedelen af sommerhussalgene, viser statistik nu, at flere nye kommuner har meldt sig på banen som såkaldte sommerhuskommuner. I begyndelsen af 2020 var der registreret 31 danske kommuner med flere end 100 sommerhushandler. Spoles tiden frem til den endelige statistik for 2020, var der her 42 kommuner med flere end 100 salg. 

I 2021 er der allerede 15 kommuner, der har kunnet registrere over 100 sommerhussalg. 

Her er de nye kommuner

Kaster vi et blik på de nye kommuner, der har markeret sig på sommerhusmarkedet, dukker navne som Lemvig, Holstebro, Sønderborg, Haderslev, Silkeborg og Middelfart Kommuner op på listen. 

En af årsagerne til, at der er dukket så relativt mange nye kommuner op på sommerhusmarkedet skyldes blandt andet den stigende efterspørgsel, der er opstået under coronapandemien. Efterspørgslen har betydet, at det har været småt med muligheder for at erhverve sig et sommerhus i de klassiske sommerhusområder. Det har fået danskerne til at se mod nabokommunerne, som tidligere måske har været anden prioritet. 

En anden faktor har været, at danskerne generelt har været villige til at investere i mere tid og flere kilometer for at komme frem til deres sommerhus.     

2021 fortsætter i samme spor 

Kigger vi på statistik for 2021, som blandt andet Dansk Boligforsikring er dykket ned i, står det klart, at salg af sommerhuse er fortsat i samme tempo i år. Som tidligere nævnt viser statistik, at 15 kommuner allerede har solgt mere end 100 sommerhuse. 

Omvendt var der kun seks kommuner, der sidste år havde præsteret dette. Om tempoet fortsætter resten af året er svært at svare på, men der er bred enighed blandt eksperterne om, at der i de klassisk populære sommerhusområder vil være godt gang i salget. 

Disse kommuner topper

Nedenstående præsenteres en liste med de kommuner, der toppede sommerhussalget i 2020. 

1) Odsherred Kommune - 1.420 solgte sommerhuse
2) Gribskov Kommune - 1.018 solgte sommerhuse
3) Ringkøbing-Skjern Kommune - 985 solgte sommerhuse
4) Syddjurs Kommune - 734 solgte sommerhuse
5) Guldborgsund Kommune - 649 solgte sommerhuse

Læs mere om det danske boligmarked og statistik hos Dansk Boligforsikring, der altid har fingeren på pulsen. 


Sponsor Ads


About Richard Olsen Junior   Real Estate Analyst

1 connections, 0 recommendations, 13 honor points.
Joined APSense since, April 26th, 2021, From Aalborg, Denmark.

Created on May 4th 2021 03:29. Viewed 282 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.