Articles

SPAC er det nye sort - og tendensen vokser

by Mads Moeller Marketing manager

2021 kan – ligeledes som i USA - potentielt også blive året i Europa, hvor SPAC's går hen og bliver et seriøst alternativ til traditionelle børsintroduktioner – og med god grund.


Der var en bemærkelsesværdig stigning i antallet af amerikanske virksomheder, der blev offentliggjort via SPAC's sidste år: 242, sammenlignet med 59 i 2019.

SPAC's - erhvervsvirksomheder til specielle formål - er shell-virksomheder uden kommerciel drift, der skaffer kapital fra offentlige markeder med det formål at fusionere med et privat firma, der ønsker at blive børsnoteret. Når fusionen meddeles, kan aktionærerne enten acceptere aktier i det nye selskab eller indløse deres aktier til den oprindelige pris.


I USA i 2020 gik 46 procent af de 103 mia. $, der op til 4. kvartal blev rejst i børsintroduktioner, til SPAC's. Efter 400 procent vækst af SPACS i løbet af året fulgte det internationale samfund trop. New York Times forudsagde: "Meningsdannere forventer, at SPAC-dillen, der indtil nu primært har været et amerikansk fænomen, vil gå globalt."

Wall Street Journal var enig: ”Wall Streets nylige udbredelse har opslugt SPAC's, hvor både daghandlere og store institutioner hælder penge i shell-virksomheder, der jager nystartede – særligt grønne - virksomheder.

 

OMNIA Global er en virksomhed med speciale i at skabe værdi for ligesindede vækstvirksomheder og deres ledere. OMNIA Global er selv ledet af den innovative iværksætter Daniel Hansen, som har en stor lidenskab for entreprenørskab.

Filosofien er at lade virksomhedsledelsen fokusere på driften af ​​virksomheden - til de laveste omkostninger i forhold til tid, gebyrer og driftsafbrydelse. Tid er afgørende, da tanke til handling-processen er i fokus. Tidskrævende, dyre investeringsbankøvelser minimeres eller elimineres.

Når man først befinder sig på kapitalmarkederne og noteret på en børs (som f.eks. SIX i Schweiz), har det flere fordele for virksomheden. Ofte er det primære formål at rejse kapitalvækst.

 

En virksomhedsejerentreprenør, der ikke har til hensigt at ”forlade skuden”, men i stedet ønsker at blive og opbygge langsigtet værdi for aktionærerne, vil have et kontinuerligt finansieringsmiddel til vækst.

OMNIA Globals team har alle de nødvendige værktøjer og er klar til at betjene den utålmodige, vækstsindede iværksætter, der ønsker at bevare virksomhedernes selvbestemmelse og ikke spilde tid eller penge.


I slutningen af 2020 havde SPACs overhalet antallet af IPOs. Pandemien kan faktisk have spillet en rolle i forhold til, at der er tilkommet så mange SPAC’s - det forventes, at antallet af SPACs vil stige yderligere.

Find relevante links til Daniel Hansen og OMNIA Global her.

 


Sponsor Ads


About Mads Moeller Freshman   Marketing manager

5 connections, 0 recommendations, 29 honor points.
Joined APSense since, February 19th, 2021, From Copenhagen, Denmark.

Created on May 4th 2021 07:35. Viewed 217 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.