Articles

Frokostordningen vægter højt for medarbejdere

by Cecilie Larsen Frokostordning til firmaet

Hvor mange virksomheder tidligere så medarbejdergoder som udgifter der skulle holdes nede, er stemningen i mange virksomheder vendt i dag. Tidligere måtte medarbejdere tage til takke med koldt vand i hanen og en simpel kaffemaskine med kedelig filterkaffe. I dag er stemningen dog i mange tilfælde en anden. Gratis frugt og en sund og lækker frokostordning er blevet medarbejdergoder, som mange tager for givet.

En frokostordning er samtidig en mulighed for virksomhederne til at vælge en sund og nærende frokost til fordel for medarbejdernes sundhed og trivsel, hvilket i sidste ende kommer virksomheden selv til gode i form af glade, sunde og produktive medarbejdere.

Mange virksomheder bruger desuden personalegoder til at brande sig som attraktive arbejdspladser. Søger man på ”frokost” på Jobindex, får man i skrivende stund 14 siders resultater med jobopslag, hvor virksomhederne specifikt bruger frokostordningen til at fremhæve deres virksomhed som en attraktiv arbejdsplads.

Undersøgelser viser da også, at en frokostordning er et medarbejdergode, der vægtes højt af medarbejdere. Blandt andet viser en undersøgelse, at 60% af danske medarbejdere mener, at frokostordning og kvalitetskaffe er medarbejderfordele, som vægter højt. Dette er kun overgået af gratis parkering, som 70% af danske medarbejdere vægter højt.

Hvis du eller din virksomhed er på udkig efter en lækker frokostordning til dine medarbejdere, så kan du spare dig selv tid og penge ved at besøge frokostordninger.dk. Her tager det kun 2 minutter at indtaste dine ønsker og krav til en firmafrokost. Efterfølgende vil du modtage tre uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge mellem.


Sponsor Ads


About Cecilie Larsen Freshman   Frokostordning til firmaet

3 connections, 0 recommendations, 22 honor points.
Joined APSense since, July 3rd, 2020, From Hellerup, Denmark.

Created on Feb 9th 2021 08:22. Viewed 108 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.