Articles

Top SEO interview Questions.

by Rankfrog Solutions Best Digital Marketing Company

Top SEO interview Questions.



1. Give the name of the basic tools required for SEO?

Sol- Some free tools are Google webmaster tools, Google Analytics, Open site explorer, Alexa, Website Grader, they are some basic tools that are commonly used for SEO. Some paid tools are Seo Moz, spydermate, bulkdachecker, readily available in the market. You can easily find out some more Interview Questions for Digital Marketing freshers in our collection.  



2. Define Keyword proximity?

Sol- It is defined as the distance between two keywords on a web page or website is known as keyword proximity.


3. Define black hat techniques that one should avoid?

Sol- Some black hat techniques that should be avoided are

Link farming.

doorway pages. 

cloaking.

keyword stuffing.

hidden text.


4. Explain referral traffic?

Sol- Traffic that comes to your website from Other sites than the major search engines are considered referral traffic. For Ex- When Any user clicks a link on a website or Social Media, then taken to another site, tracking software, Like Google Analytics or HubSpot, counts that visitor as referral traffic. There are so many companies that help you to gain referral traffic but rankfrog is one of the best that are providing digital marketing services and also the best SEO Services Agency in Bhopal



5. Define the Anchor Text?

Sol-  Anchor text is the main body of text on a particular web page or website. It is the text within the left or top panel of a web page and as well as It is the visible text that is hyperlinked to another paged. Anchor text is the most prominent text on the page that the search engines use to assign a title to the page


6. Explain Google SandBox?

Sol- It is a place where Google stores newly websites and They won’t appear in the search results for normal queries. if the Google verifies that the website is Legal it will move the website into google index.




7. Explain Some ranking factors suggest by google?

Sol- 1. A Complete Secure and Accessible Website

2. Good Page Speed (Including Mobile Page Speed)

3. Friendliness to Mobile

4. Good Domain Age, URL, and Authority

5. Include Optimized Content

6. Do Technically SEO

7. User Experience 

8. Best Links

9. Social Signals from social media

10. Give Real Business Information


4. Explain referral traffic?

Sol- Traffic that comes to your website from Other sites than the major search engines are considered referral traffic. For Ex- When Any user clicks a link on a website or Social Media, then taken to another site, tracking software, Like Google Analytics or HubSpot, counts that visitor as referral traffic. There are so many companies that help you to gain referral traffic but rankfrog is one of the best that are providing digital marketing services and also the best SEO Services Agency in Bhopal


8. Name the factors to have an impact on Google PageRank?

Sol- The subject matter of that site provides the inbound link to your page of a website.

The Content used to describe the inbound link to a page of a website.

Total number of outbound links on the page that contains the inbound link to a page of a web site

A number of inbound links to a page of a web site.




9. Define the URL?

Sol- The Full form of URL is Uniform Resource Locator and URL is the web address of an online resource like a website, webpage or a document on the internet and the URL also tells the location and name of the resource as well as the protocol used to access it.

For example, http://www.Yoursite.com, There are two parts in this URL: a protocol (HTTP) and a domain (www.Yoursite.com).


             10. Define Cloaking?

Sol- Cloaking is a Technique of optimizing search, and  In this technique, different content will be searched by the search engine than what is presented or searched by the any. 








About Rankfrog Solutions Junior   Best Digital Marketing Company

0 connections, 0 recommendations, 4 honor points.
Joined APSense since, July 4th, 2019, From Bhopal, India.

Created on Jul 5th 2019 06:53. Viewed 57 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.