Articles

Hoe te kiezen tandartsstoel kopen? Voor de tandarts en mondhygiënist

by Curry Lee Führende Dentalgeräte und Zahnarzt
Voor de tandarts en mondhygiënist
In de eerste fase van de aankoop zijn er een aantal aspecten van belang die gelden voor de kopers zelf. Hieronder volgt een aantal tips waar je op zou kunnen letten bij de aankoop van een behandelstoel.


1 Betrouwbaarheid

Een tandarts werkstoel kopen is een flinke investering die niet terug te draaien is. Kies daarom voor een veilige optie van een betrouwbaar merk met een goede naam. Deze grotere merken zijn vaker betrouwbaar doordat ze hebben kunnen uitbreiden op basis van een goede klanttevredenheid.

2 Kennissen

Bevriende collega’s in de omgeving leveren vaak goed advies met betrekking tot dit soort aankopen. Vanwege eerdere ervaringen weten ze waarschijnlijk het beste hoe bepaalde behandelstoelen en de daarbij horende merken in de praktijk in elkaar steken.

3 Kies een  partner

Door een bepaald merk als vaste partner te kiezen is het prettig om op die manier aan het merk gewend te raken. Na een tijdje bestaat er een grotere zekerheid dat dit merk aan alle eisen voldoet.

 

Eigenschappen van een tandartsstoel
Na de wat globalere aspecten zijn er ook nog redelijk concrete eigenschappen van een tandartsstoel die van belang zijn.

1 Hoofdsteun

Om een maximaal zicht in de mond van de patiënt te kunnen hebben, moet de hoofdsteun in de goede hoek staan. De flexibiliteit van een hoofdsteun is ook belangrijk. Zo moet deze kunnen worden omgedraaid voor rolstoelpatiënten en de steun moet worden verwijderd voor kinderen. Het is ook handig als de hoofdsteun kan worden uitgerekt vanwege de verschillende lichaamslengtes van patiënten.

2 Rugleuning

Doordat je als tandarts of mondhygiënist zo dicht mogelijk bij de patiënt wil kunnen zitten, kan de rugleuning beter zo dun mogelijk zijn.

3 Ruimte tussen zitting en leuning

Het is van belang dat als de stoel is uitgeklapt de ruimte tussen de zitting en rugleuning zo klein mogelijk is. Hierdoor ligt de patiënt zo comfortabel mogelijk.

4 Armsteunen

Mocht het gewenst zijn dan is het prettig als de armsteunen aan de kant kunnen worden geschoven. Dit is wederom handig om soms gemakkelijker bij de patiënt te kunnen komen.

 
Voor de patiënt
De behandelstoel is uiteindelijk bedoeld voor patiënten om in plaats te nemen. Vandaar dat er met het oog op de patiënten ook nog een aantal dingen meespeelt bij de aankoop van een tandartsstoel.

1 Soepelheid

Voor patiënten is het prettig als de behandelstoel niet te veel schokt bij het naar beneden bewegen. Vandaar dat het belangrijk is dat de beweging soepel verloopt.

2 Materiaal

Zacht materiaal is voor de patiënt het fijnst. Er zijn merken die stoelen aanbieden met extra zachte bodems.

3 Pasvorm

Het is van belang dat een tandartsstoel een pasvorm heeft die zo universeel mogelijk is. De stoel moet iedere patiënt kunnen houden, ook de zwaardere patiënten.

4 Veiligheid

Een behandelstoel moet onmiddellijk gestopt kunnen worden in geval van nood. Dit kan zijn bij verschillende soorten gezondheidsproblemen zoals een bepaalde aanval.


Nog een belangrijke laatste tip: let niet te veel op de prijs van de tandartsstoel. Dit soort behandelstoelen gaan minstens tien jaar mee, waardoor het een investering is die niet te zuinig besteed moet zijn. Nog in overweging hoe de nieuwe tandartsstoel gefinancierd gaat worden? Bekijk meer:https://www.dentalzz.nl


Sponsor Ads


About Curry Lee Freshman   Führende Dentalgeräte und Zahnarzt

0 connections, 0 recommendations, 20 honor points.
Joined APSense since, June 19th, 2016, From Berlin, Germany.

Created on Aug 18th 2020 01:45. Viewed 257 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.