Articles

5 misstag ATV-nybörjare gör

by Ramona Woods Allopathic surgeon
Du kanske tror att du hoppar ombord på en ATV och att gå för en tur är lika lätt som att ta din vanliga fyrhjuliga bil för en tur runt kvarteret. När allt kommer omkring har båda fyra hjul. Hur svårt kunde det vara?

I många avseenden har du rätt. Vissa äventyrsrörare väljer fyrhjulingar över sina tvåhjuliga motstycken av smuts eftersom det finns mindre chans att krascha och det är lättare att lära sig. ATV erbjuder också mer hanterbarhet för yngre ryttare att bekanta sig med ridning än en smutscykel.


Nybörjare på ATV tenderar emellertid att göra samma misstag som resulterar i kraschar, rulla och skador som kan undvikas med viss instruktion och know-how. Om du tittar på en rolig familjeutflykt genom att hyra ATV eller vill komma in i sporten utnyttja följande punkter och undvika samma misstag så många andra första gången ATV-ryttare gör det slut på dagen tidigt eller innan de knappt börjar .

1. Nerf Bars

Få Nerf barer. Dessa är inte mjuka cushy-tillägg som är kusiner till fotbollen du använder under backyardfotbollsspel. I många avseenden är Nerf-barer gigantiska fotpinnar. Stör inte med traditionella fotpinnar eftersom du ständigt släpper av och på grund av "Jag känner mig säker faktor" som kommer med ridning en quad har du också en tendens att låta fötterna dra när du rider. Det är ett recept på att få en eller båda fötterna fångade i bakdäcket, vilket leder till allvarlig skada. Nerf barer gör att du kan stabilisera dina fötter och få maximal kontroll över ATV

2. Rolling Over

Tro det eller inte, det är ganska lätt att rulla en ATV över. Och du vill inte vara på botten av den smörgåsen.

Det vanligaste sättet att sluta under en quad är att slinga ut. Det görs genom att slå på gasen och ha liten eller ingen erfarenhet av kraften hos en ATV. Framsidan spikar upp som en out-of-control hingst, kastar dig på ryggen som en bucking bronco och sedan pekar du som en UFC Champ.

Det andra sättet är när du har lite för mycket kul att glida runt i leran eller andra slickförhållanden, gör däcken äntligen vad de är avsedda att göra och griper marken men resten av cykeln, med dig på den, fortsätter

Slutligen, de som tror att de har hittat sina lager, syftar till en brant sluttning och försöker erövra det bara för att hamna upp och ner eller i deras försök att böja vid sidan av den branta backen, tumla över sidan.

3. Felaktighet i säkerheten

Detta går något hand i hand med den roll över kapacitet som många ryttare misslyckas med att uppskatta, därför försummar de också med sig av lämplig skyddsutrustning. Tänk inte att ha på sig jeans, t-shirt och sneakers är tillräckligt skydd när du kör en 4-hjulig maskin som drivs av en gasmotor som inte har säkerhetsbälten. Du behöver en hjälm, skyddsglasögon, handskar och ridstövlar åtminstone. När du börjar rippa den på banan eller spår lägger du ett bröstskydd, nackstöd, knäskena etc.

4. Spjällkontroll

Alla vill hoppa över kiddie-scenen och komma rakt in i hårhöjningshastigheten när det gäller att åka på ATV. OK, allra flesta. Men för dem som gör så många sätter på kappan av oövervinnerlighet och tänker en quad är bara en minibil som äntligen gör det möjligt för dem att släppa alla typer av uppstoppade barndomshämningar.

Så de jabar tummen i gasen med förväntan på en kontrollerad bergskusttur. Istället slungar de ut och hamnar under quad eller klarar sig att sitta bara för att bry sig och introducera sina 4x4 till ett stort träd. ATV har normalt en tumreglage och de flesta har en automatisk koppling så kopplingen är en mindre sak att oroa sig för. Så gå långsamt och ta reda på hur mycket "tummen" är för mycket och vänja dig på hastigheten och kraften som en ATV levererar innan du verkligen åker på en tur. Åh, en sak, lär dig att ta tummen ur gasen!
5. Laddar ATV

Aldrig, någonsin kör en ATV upp en ramp i baksidan av en pick-up. Om du vill veta varför bara gå till YouTube. Om du vill veta hur man laddar en ATV kolla in den här fina högkvalitativa informationen om hur man lastar en motorcykel, smutscykel eller ATV i en lastbil.

Gränsen för att åka på en ATV första gången är att behandla det som om du skulle någonting som kommer med en modicum av fara. Careless beteende äventyrar dig och andra men med sunt förnuft och en vilja att lära dig, kommer du att njuta av livet av ridning quads.

Sponsor Ads


About Ramona Woods Junior   Allopathic surgeon

1 connections, 0 recommendations, 12 honor points.
Joined APSense since, August 6th, 2017, From Los Angeles, United States.

Created on Oct 3rd 2017 10:15. Viewed 494 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.