Articles

ASUS Zenbook 13, cel mai subțire laptop din lume cu o placă video dedicată

by Aurora Br. Consultant

ASUS Zenbook este una dintre cele mai populare serii de laptopuri din lume. Compania taiwaneză ASUS, unul dintre cei mai mari producători de laptopuri și PC-uri din lume, a pariat în 2011 pe o nouă linie de laptopuri, destinate tuturor utilizatorilor și tuturor bugetelor.

 

ASUS Zenbook este de fapt o familie întreagă de laptopuri produse de ASUS. Primul ASUS Zenbook a fost produs în 2011, în luna octombrie, iar în 2012 familia de laptopuri Zenbook a fost îmbogățită cu o largă varietate de modele, de la cele cu ecran de 12 inchi la cele cu ecran de 15 inchi. Majoritatea modelelor ASUS Zenbook folosesc procesoare Intel Core și plăci video Nvidia. De la finalul lui 2012, ASUS Zenbook a introdus și modele cu touchscreen. Majoritatea acestor modele de laptopuri din familia ASUS Zenbook au fost comparate cu MacBook Air. Principalii competitori ai lui ASUS Zenbook sunt seria Aspire de la Acer, seria Inspiron de la Dell, Pavilion de la HP, IdeaPad de la Lenovo și Satellite, de la Toshiba.

 

Astăzi vom vorbi, însă, despre modelul ASUS ZenBook 13 UX331, primul ultraportabil al seriei ZenBook ce integrează o placă video dedicată. Acesta are 13,97 milimetri în cel mai gros punct al său, iar greutatea totală este de 1,12 kilograme. În continuare, este construit în jurul unui panou de 13,3 inci, dar de această dată ne referim la un touchscreen cu o rezoluție nativă Full HD. Conform asiaticilor, ASUS Zenbook 13 UX 331 este cel mai subțire notebook din lume cu o placă video dedicată. În rest, sistemul include două porturi USB 3.0, un cititor pentru carduri microSD, o ieșire de căști, o intrare audio și conectivitate wireless IEEE 802.1ac dual band. Acumulatorul de 50Wh tip lithium-polymer de la interior promite o autonomie de 14 ore. În doar 49 de minute se încarcă până la 60%. Dar e posibil ca toate acestea să fie doar o declarație de marketing.

 

Cireașa de pe tort în cazul noului ASUS ZenBook constă într-un GPU dedicat NVIDIA GeForce MX150 cu 2GB GDDR5. Aceasta este departe de a fi cea mai sprintenă placă video pentru mobile din portofoliul NVIDIA, dar va reuși cu siguranță să genereze scoruri mai mari în teste comparativ cu portabilele concurenței.

 

Chiar dacă, în mod normal, laptopurile mici, subțiri și ultraportabile erau asociate cu un compromis de performanță.Nu este cazul acestui ASUS ZenBook.

 

Pe piața din România, ASUS Zenbook 13 UX 331 se găsește la prețuri începând de la 1000 de euro, dar, în funcție de specificații și de dotări, poate ajunge la peste 5600 de lei. Dar își merită banii...

 

Darotită spațiului intern limitat, multe laptopuri ultrasubțiri utilizează chip-uri grafice integrate care partajează memoria sistemului și oferă doar un nivel de performanță de bază. ASUS Zenbook 13 este cel mai subțire laptop din lume cu grafică dedicată, folosind un chip de înaltă performanță nVIDIA GeForce MX150 cu memorie video dedicată proprie. Acest lucru îi oferă lui ZenBook 13 capabilități de editare foto și video fără efort și performanță rapidă, ultra-fluidă.

 

Acumulatorul litiu-polimer de 50 Wh, special conceput, îi oferă autonomie lui ASUS ZenBook 13 până la 14 ore, cu o tehnologie rapidă de încărcare, care durează doar 49 de minute pentru a ajunge la o capacitate de 60%! Bateriile din litiu-polimer își pătrează cea mai mare parte a capacității inițiale de încărcare chiar și după sute de cicluri de încărcare - oferindu-le o durată de viață de până la 3 ori mai mare decât bateriile standard, deci nu trebuie să-ți faci griji cu privire la deteriorarea performanțelor bateriei.

 

 


Sponsor Ads


About Aurora Br. Innovator   Consultant

10 connections, 0 recommendations, 60 honor points.
Joined APSense since, January 21st, 2018, From Bucuresti, Romania.

Created on Jul 30th 2019 04:31. Viewed 350 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.