Articles

Amazon Video werkt niet - Problemen met Amazon Prime Video oplossen

by John Miller Software Developer
Er zijn enorme tv-series, films en video's beschikbaar voor Amazon Prime-leden. Het is erg handig om Prime-video's te bekijken, maar soms treden enkele problemen met Amazon Prime Video op mobiele telefoons, computers en tv's op. Dit artikel gaat over het oplossen van Amazon Prime Video-problemen op verschillende apparaten

Deel 1: Amazon Instant Video Streaming Problemen
Deel 2: Amazon Prime Onvoldoende bandbreedte
Deel 3: Amazon Error Code 1060

Deel 1: Amazon Instant Video Streaming Problemen

Wanneer u films bekijkt op Amazon Prime Video, kunt u de volgende problemen tegenkomen: Amazon-video hapert of loopt achter, de Prime-video wordt niet afgespeeld of de video blijft overslaan. Als u deze problemen ondervindt, zijn hier enkele oplossingen voor problemen met Android- of iOS-apparaten, computers en tv's.

Problemen met Amazon Prime-videostreaming op pc / Mac oplossen

Als u Amazon Prime Video soepel op uw webbrowser op uw computer wilt afspelen, zorg er dan voor dat uw internetverbinding voldoet aan de minimale systeemvereisten.

Compatibel besturingssysteem pc

 1. Windows 7 of nieuwer
 2. Mac: Mac OS 10.7 of nieuwer
 3. Google Chrome op Linux / UNIX-besturingssystemen wordt ook ondersteund.

Internetverbinding

 • Voor Standard Definition (SD) -video's: 900 Kbits / sec
 • Voor High Definition (HD) -video's: 3,5 Mbit / sec


Controleer uw webbrowser

Er kan iets mis zijn met de browser die je gebruikt om Amazon Prime-video's te streamen. Probeer dus een andere webbrowser op uw computer te gebruiken. Om Prime Video op uw computer te bekijken, is het geweldig om een browser te gebruiken die HTML5-webplayer ondersteunt. Ondersteunde browsers zijn onder meer:

 • Chrome (versie 59 of nieuwer)
 • Firefox (versie 53 of nieuwer)
 • Internet Explorer (versie 11 of nieuwer)
 • Microsoft Edge op Windows 10
 • Safari (versie 10 of nieuwer op Mac OS 10.12.1 of nieuwer)
 • Opera (versie 37 of nieuwer)

Los Silverlight-problemen op

In Safari en sommige eerdere versies van Internet Explorer die HTML5 niet ondersteunen, moet u de Microsoft Silverlight-plug-in in uw browser installeren om Prime-video's af te spelen. Ergens kan Silverlight problemen met het streamen van videomateriaal veroorzaken. Om problemen met het afspelen van Prime Video op te lossen, kunt u dit oplossen door de opslag van Silverlight-applicaties te wissen.

Stap 1 Klik met de rechtermuisknop op het venster Prime videospeler en selecteer Silverlight.

Stap 2 Klik op het tabblad Toepassingsopslag en vink Toepassingsopslag inschakelen aan.

Stap 3 Ga vervolgens naar de kolom "Website" en kies http://g-ecx.images-amazon.com/. Klik op Verwijderen.
Je kunt nu je browser sluiten en proberen de Amazon-video opnieuw te streamen. Als u nog steeds streamingproblemen ondervindt, gaat u naar Microsoft Support om de Silverlight-speler te verwijderen en opnieuw te installeren.

Reset DRM-licenties

Digital Rights Management (DRM) is een toegangscontroletechnologie die wordt ingesteld door inhoudseigenaren. Als uw computer-, monitor- of systeeminstellingen worden gewijzigd, zijn er mogelijk intermitterende problemen met DRM-technologieën. Dus om veel problemen met het afspelen van video op te lossen, is het resetten van de DRM-instelling de beste keuze. DRM-instellingen op een Windows en Mac handmatig resetten:

Stap 1 Zoek het bestand mspr.hds op uw computer.

 • Windows 7 en hoger: C: \ ProgramData \ Microsoft \ PlayReady
 • Windows XP: C: \ Documents and Settings \ All Users \ Application Data \ Microsoft \ PlayReady
 • Mac: Macintosh HD / Bibliotheek / Application Support / Microsoft / PlayReady

Stap 2 Wijzig de naam van het bestand mspr.hds in iets anders (bijvoorbeeld: old_mspr.hds). Verwijder uw mspr.hds bestand niet.Videoproblemen op iPhone / Android-telefoon oplossen

Start je telefoon opnieuw op

Start uw iPhone of Android-telefoon opnieuw op. Nadat de telefoon opnieuw is opgestart, opent u de Prime Video-app en probeert u de Amazon-video opnieuw te openen.

Controleer je internetverbinding

Slechte internetverbinding zorgt ervoor dat de Amazon-video's worden gebufferd of niet worden afgespeeld, dus u wilt ervoor zorgen dat uw apparaat op een stabiele netwerkverbinding werkt.

Om Prime video vloeiender af te spelen, sluit u andere apparaten die een internetverbinding met de uwe delen, zoals uw computer of de computer van uw gezin.

Caches van Prime Video-app wissen (voor Android-apparaten)

Als u een Android-apparaat gebruikt met een probleem met het afspelen van Prime-video, kunt u proberen het cachegeheugen van de app te wissen om het streamingprobleem op te lossen. Open Instellingen op uw apparaat, Tik op Apps (Toepassingsbeheer)> Prime Video. Tik op Gegevens wissen> OK. Probeer vervolgens de Prime-video te streamen en kijk of deze nu werkt.

nstalleer de Prime Video-app opnieuw

Als u de videoproblemen nog steeds niet kunt oplossen, kunt u proberen de Prime Video-app opnieuw te installeren.

Prime Video opnieuw installeren op Android-apparaten: Tik op Instellingen> Apps (Application Manager)> Prime Video> Verwijderen. Installeer vervolgens Prime Video opnieuw vanuit Google Play Store op uw apparaat.
Installeer de Prime Video-app opnieuw op iOS-apparaten: druk lang op het app-pictogram "Prime Video" totdat u de "x" ziet die verschijnt. Tik op de "x" naast het pictogram Prime Video-app en tik op Verwijderen. Installeer vervolgens de Prime Video-app opnieuw vanuit de App Store.


Problemen met Prime Video Streaming op tv oplossen

Start uw tv opnieuw op

U kunt de tv opnieuw opstarten door de stekker in het stopcontact te steken of door op Instellingen> Apparaat> Opnieuw opstarten te klikken.

Als u problemen ondervindt bij het afspelen van 4K Ultra HD-video, vergeet dan niet dat 4K Ultra HD alleen beschikbaar is op Amazon Fire TV (2e of 3e generatie).

Gegevens wissen voor Prime Video-app

Selecteer met uw afstandsbediening Instellingen> Toepassingen> Geïnstalleerde toepassingen beheren> Prime Video. Klik vervolgens op Force Stop> Data wissen. Hiermee worden de gegevens van de Prime Video-toepassing op uw tv verwijderd en wordt het probleem met het streamen van videobeelden van Amazon opgelostDeel 2: Amazon Prime Onvoldoende bandbreedte

Bij het bekijken van Amazon Prime-video op tv kregen sommige gebruikers het bericht 'Onvoldoende bandbreedte'. Maar andere video's op Netflix, YouTube, enz. Werken prima. Tot nu toe biedt Amazon geen solide oplossing om het probleem aan te pakken, maar gebruikers hebben de volgende oplossingen gepost waarvan ze zeiden dat ze het probleem "Onvoldoende bandbreedte" op hun tv hebben opgelost.

Zorg er allereerst voor dat uw internetverbinding voldoet aan de basisvereiste van Amazon. Voor SD-video's moet dit 900 Kbits / sec en hoger zijn; voor HD-video's, 3,5 Mbit / sec of hoger. Prime Video kan ook niet streamen via Virtual Private Network (VPN) of proxyverbindingen.

1. Start uw tv opnieuw op
2. Start de wifi-router opnieuw op. En u kunt de tv ook via ethernet verbinden met internet in plaats van via wifi.
3. Wis de gegevens van de Prime Video-app. Selecteer op uw tv Instellingen> Toepassingen> Geïnstalleerde toepassingen beheren> Prime Video> Force Stop> Gegevens wissen.
4. Update Prime Video-app. U wilt ook de nieuwste versie van de systeemsoftware voor uw tv ontvangen.
5. Neem contact op met Amazon-ondersteuning en kijk of ze kunnen helpen. U kunt direct naar Help> Meer hulp nodig> Neem contact met ons op uw tv.


Deel 3: Amazon Error Code 1060

Een Amazon Prime Video-gebruiker heeft zijn ervaring gepost: "Op willekeurige momenten tijdens mijn film wordt het scherm plotseling leeg en verschijnt er een kleine 'wacht-op-het'-cirkel en draait. Uiteindelijk, zoals ergens tussen 2 en 15 minuten, verschijnt de' fout 1060 'bericht verschijnt, samen met de knoppen' opnieuw proberen 'en' annuleren '. Amazon Error code 1060 is meestal een probleem met een lage bandbreedte. Dus de probleemoplossing is het controleren van de internetverbinding van uw apparaat.

Koppel andere apparaten los

Stap 1 Start de apparaten waarmee u Amazon-video's streamt opnieuw op, evenals uw router. Hiermee wordt de wifi-verbinding volledig gereset.
Stap 2 Ontkoppel andere apparaten die nu uw netwerk gebruiken. En kijk dan of de internetsnelheid snel genoeg is voor Amazon-video.

Als u meerdere draadloze kanalen beschikbaar hebt, kunt u overschakelen naar een minder gebruikt kanaal om de Amazon Prime-video soepel te streamen.

Deel 4: Amazon Error Code 9074

Amzon-fout 9074 is een andere foutcode die we kunnen tegenkomen bij het streamen van Amazon-video's. Amazon heeft officieel niet uitgelegd waarom deze fout gebeurt, noch hoe dit te verhelpen. Als u het probleem tegenkomt, kunt u de algemene stappen voor probleemoplossing proberen: start de Prime Video-app opnieuw, upgrade de Amazon Prime Video-app. (Raadpleeg deel 1 voor gedetailleerde uitleg). Als je dit probleem nog steeds niet kunt oplossen, ga je naar Amazon en wacht je op hun oplossingen.

Amazon Customer Service

Customer Service: User can contact technicians for any technical errors regarding your amazon products and services. Just contact Amazon Helpdesk Belgique 24*7

Sponsor Ads


About John Miller Advanced   Software Developer

49 connections, 2 recommendations, 191 honor points.
Joined APSense since, February 19th, 2016, From Los Angeles, United States.

Created on Sep 5th 2019 07:10. Viewed 371 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.