Articles

Foliile magnetice sunt extrem de folositoare

by Bogdana V. Consultant
Cunoastem foarte bine acei magneti de frigider care sa reprezinte ori o tara sau un oras pe le-am vizitat sau o figurina indragita, insa putin stim modul de realizare al acestora. Acesti magneti sau figurine sunt realizate la baza din folii magnetice, care au in compozitie materiale magnetizate industrial si care asigura o aderenta foarte buna pe suprafetele metalice. Totodata, magnetii de frigider nu zgarie pentru ca pe partea magnetica sunt captusiti cu o suprafata speciala. In cazul in care folositi acesti magneti necorespunzator puteti afecta suprafata metalica pe care ii aplicati. Iata cateva sfaturi pentru a va pastra suprafetele metalice intacte dupa contactul cu un magnet sau o folie magnetica.

Poate cea mai des intalnita problema este ca acesti magneti zgarie metalul. Chiar daca partea magnetica este captusita cu o suprafata speciala, evitati pe cat posibil sa plimbati magnetul pe frigider tocmai pentru a evita micile zgarieturi care pot aparea. O alta grija este ca partea magnetica, folia respectiva, poate ramane lipita de suprafata metalica daca este expusa unor temperaturi ridicate. In cazul in care frigiderul sta chiar in soare, incercati sa plimbati magnetul de cateva ori pe zi pentru a evita ca acest lucru sa se intample. Nu in ultimul rand, evitati sa lipiti un magnet pe suprafata proaspat vopsita pentru ca in acest fel ii reduceti acestuia puterea adeziva magnetica.

Foliile magnetice nu se folosesc doar la confectionarea magnetilor de frigider. Acesta sunt foarte utile in realizarea unor materiale publicitare sau chiar inscriptionarea automobilelor. Nu in ultimul rand, acestea sunt foarte utile pentru cei care doresc sa schimbe un afisaj foarte des sau cum ar fi marcarea unor articole pe raft.

Asadar, foliile magnetice au ca scop multiplu, dar bineinteles, cel mai cunoscut este cel al magnetilor de frigider. Totusi, pentru a nu avea situatii neplacute din pricina acestora respectati sfaturile de mai sus, si anume, nu plimbati cu o miscare apasata magnetul pe suprafata metalica si nu lipiti magnetul pe suprafete proaspat vopsite pentru a nu-si pierde proprietatile magnetice.

Sponsor Ads


About Bogdana V. Innovator   Consultant

19 connections, 0 recommendations, 65 honor points.
Joined APSense since, August 19th, 2015, From Bucuresti, Romania.

Created on Dec 31st 1969 18:00. Viewed 0 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.