Articles

De ce ai nevoie de vitrine frigorifice pentru magazinul tău

by Aurora Br. Consultant

Odată cu dezvoltarea micilor magazine de cartier și ulterior cu apariția primelor centre comerciale, pe fondul creșterii cererii de mărfuri proaspete, a apărut necesitatea conservării adecvate a produselor alimentare și a băuturilor. Frigiderul comercial, sau vitrina frigorifică, așa cum i se mai spune, reprezintă ultima etapă din lanțul frigorific alimentar, înainte ca alimentele să intre în posesia consumatorului. În acest stadiu, punerea în valoare a alimentelor este condiția de bază, asigurându-se în același timp și conservarea lor în condiții optime.

Vitriba frigorifică a fost creată pentru a menţine temperatura alimentelor, şi nu pentru a le răci, pentru că alimentele vin deja din fabrică sau de la punctul de producție gata răcite sau congelate, iar vitrina frigorifică păstrează produsele la temperatura specificată pe produs.

Scopul producătorului și al comerciantului este să vândă marfa, iar pentru aceasta se aplică cele mai sofisticate strategii de prezentare, de promovare, care să asigure comercializarea produselor. De aceea, expunerea are rolul primordial în aceste strategii.

Printre primele vitrine frigorifice pe care le-ai văzut în magazine au fost cele verticale, cu ușă de sticlă, destinate în principal băuturilor. Pe măsură ce necesitatea de a diversifica modalitățile de etalare a produselor alimentare a crescut, au fost create modele tot mai variate, în care vizibilitatea alimentelor să fie maximă și să constituie un impuls pentru cumpărarea produsului. Astfel, există vitrine și lăzi frigorifice orizontale – cu spațiu mare de depozitare și vizibilitate bună, folosite în special pentru produsele din carne, lactate, patiserie și cofetărie –, vitrinele cu rafturi – create special pentru produsele de cofetărie – sau lăzile de congelare – folosite pentru produsele din carne, înghețată și produse de panificație congelate, care pot fi amplasate inclusiv în mediul exterior.

Cea mai nouă soluție de prezentare este vitrina cu perdea de aer, care permite consumatorului să atingă direct marfa, să cântareascâ și să compare produsele de același tip, precum produsele lactate, carne și preparate din carne, băuturi răcoritoare.

Marea provocare a acestor dispozitive de păstrare a alimentelor este echilibrarea celor două funcții, de expunere și conservare a alimentelor. Pe perioada expunerii, vitrina trebuie să mențină temperatura și să conserve alimentele conform specificațiilor producătorului, să le protejeze de orice influențe termice din afară, prin închiderea sau reducerea deschiderilor de mobilier la maxim, prin reducerea iluminării spațiului sau protecția împotiva radiațiilor externe.

Dar consumatorul trebuie, dimpotrivă, sa aibă acces căt mai ușor la alimente, deci ușile să fie largi și ușor de manevrat și vitrina să fie cât mai bine luminată.

Soluția producătorilor de vitrine frigorifice este optimizarea eficienţei energetice, menţinând în acelaşi timp rolul de expunere, care este cel ce vinde produsele.


Sponsor Ads


About Aurora Br. Innovator   Consultant

10 connections, 0 recommendations, 60 honor points.
Joined APSense since, January 21st, 2018, From Bucuresti, Romania.

Created on Jun 26th 2019 09:34. Viewed 246 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.