Articles

Care este locul ideal pentru router-ul de acasă?

by Aurora Br. Consultant

Router-ul este, de obicei, cel mai ignorat device din casele noastre digitale. Ni-l instalează, în cele mai multe dintre cazuri, direct operatorul care ne oferă serviciul de internet și îl uităm acolo unde a fost instalat, plin de praf, fără a-l băga prea mult în seamă. Asta deși ulterior ne plângem de cât de slab merge net-ul și ne amintim de bietul router abia când „îi dăm un restart” pentru a rezolva problemele de conexiune.

 

Router-ul, indiferent în ce loc îl instalăm, este o piesă fundamentală a casei și merită mai multă atenție. Care este, însă, cel mai bun loc din casă pentru router? Ca orice altceva în viață, depinde...

 

Nu trebuie să fii expert pentru a configura un router sau pentru a-ți da seama că cel mai bine pentru conexiunea noastră de internet este ca antenele sale să fie orientate în sus și cu cablurile corect conectate.

De unde sa il cumparam? Putem spune ca in ziua de azi sunt o multime de magazine online care comercializeaza routere, recomandam insa eMag pentru marea varietate de produse si posibilitatea de a selecta exact ceea ce avem nevoie!

Important în alegerea locului pentru așezarea router-ului este determinarea încăperii în care stai cel mai mult pe net: în sufragerie, în dormitor, în bucătărie? Apoi, odată ce ai stabilit acest lucru, ideal ar fi să instalezi router-ul cât mai aproape de camera cu pricina. 


Există însă și locuri în care e complet neindicat să așezi router-ul. De exemplu pe podea. Pentru ca undele să se propage corespunzător, cel mai bine este să-l pui la semi-înălțime, pe o noptieră, o masă sau un birou. Și nu aproape de fereastră sau de pereți, pentru că undele ar ricoșa. Nu e necesar să atârni router-ul de tavan, ca pe o lampă, deși această idee n-ar fi chiar cea mai rea. Dacă ai copii sau animale de casă, încearcă totuși să nu-l lași la îndemâna lor.

 

Problema principală a celor mai mulți dintre noi e că de multe ori nu putem instala router-ul acolo unde ar fi locul său ideal. Din motivele expuse mai sus. Atunci, soluția cea mai la îndemână ar fi să folosim amplificatoare de semnal, pe care le poți cumpăra la prețuri de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


About Aurora Br. Freshman   Consultant

5 connections, 0 recommendations, 23 honor points.
Joined APSense since, January 21st, 2018, From Bucuresti, Romania.

Created on May 24th 2019 10:09. Viewed 98 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.