Articles

2V0-642 PDF Training Guides

by David Milan IT Certification

Question: 1

 

In which VMware NSX use case would VXLAN NOT be required?

 

A. L2 Bridging physical to virtual

B. NSX micro-segmentation

C. Active/Active Datacenter

D. Distributed Logical Routing

 

Answer: C   

 

Question: 2

 

Which is required to support unicast mode in NSX?

 

A. Hardware VTEP

B. Distributed Logical Router

C. NSX Controller

D. NSX Edge

 

Answer: C   

 

Explanation:

http://www.virtually-limitless.com/vcix-nv-study-guide/create-transport-zones-in-nsx/

 

Question: 3

 

What needs to be deployed before configuring the identify Firewall?

 

A. Guest Introspection

B. Data Security

C. Network hit inspection

D. LDAP Integration

 

Answer: A   

 

Explanation:

https://docs.vmware.com/en/VMware-NSX-for-vSphere/6.2/rn/releasenotes_nsx_vsphere_624.html

 

Question: 4

 

Exhibit:

Which would best describe a workload in Compute Cluster 1 attached to a logical switch port group?

 

A. Within Compute Cluster 1, Layer 2 would function, but Layer 3 would fail.

B. Within Compute Cluster 1, Layer 2 would fail, and Layer 3 would fail.

C. Within ComputeCluster 1, Layer 2 would fail, but Layer 3 would function.

D. Within Compute Cluster 1, Layer 2 would function, and Layer 3 would function.

 

Answer: C   

 

Question: 5

 

When creating a new security policy how is the default weight determined?

 

A. The default weight is equal to the highest defined weight plus 1000.

B. The default weight is incremented by 100, starting at 0.

C. The default weight is equal to the highest defined weight minus 1000

D. The default weight is equal to the highest defined weight

 

Answer: A   

 

Explanation:

https://pubs.vmware.com/NSX-6/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.nsx.admin.doc%2FGUID-607C399F-0D11-4B95-90DA-A6E17E8C906E.html

 

Question: 6

 

Which two statements are true regarding L2 Bridges and Distributed Logical Routers? (Choose two )

 

A. Each L2 bridge instance can only map to a single VLAN

B. There can only be one instance of an L2 bridge on a DLR

C. There can be multiple instances of an L2 bridge on a DLR

D.  Each L2 bridge instance can map to multiple VLANs.

 

Answer: AC   

 

Explanation:

https://pubs.vmware.com/NSX-6/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.nsx.admin.doc%2FGUID-ECE2893A-A1A6-4D43-93DA-AE4A97ABBF44.html

 

Question: 7

 

An NSX administrator is validating the setup for a new NSX implementation and inputs this command:

 

A. It helps verify that VXLAN segments are functional and the transport network supports the proper MTU size for NSX.

B. It helps verify that the source virtual machine is configured with the proper MTU size for NSX.

C. It helps verify that the NSX Controller is communicating with the destination VTEP.

D. It helps verify that the NSX Logical Switch is routing packets to the destination host.

 

Answer: A   

 

Explanation:

https://www.viktorious.nl/2014/12/02/nsx-basics-creating-logical-switch/

 

Question: 8

 

A user has configured a specific distributed firewall rule preventing VM-A (172.16.10.11) on the Web-Logical Switch to communicate to VM-B (172.16.20.11), running on the same switch. After the changes, the user is still able to communicated to VM-A from VM-B.

To debug this anomaly, the user will need to obtain logs from which component?

 

A. The Distributed Logical Router

B. The Edge Services Gateway

C. The appropriate ESXi Hosts(s)

D. The appropriate NSX Controller(s)

 

Answer: D   

 

Question: 9

 

What is the purpose of a DHCP Relay Agent in an NSX Edge configuration?

 

A. Configures virtual machine interfaces to which DHCP messages are relayed.

B. Configures Edge interfaces from which DHCP messages are relayed.

C. Configures Edge interfaces to which DHCP messages are relayed.

D. Configures virtual machine interfaces from which DHCP messages are relayed.

 

Answer: B   

 

Explanation:

http://pubs.vmware.com/NSX-61/index.jsp#com.vmware.nsx.admin.doc/GUID-C655D21F-C800-4C7F-A887-F5733810DF34.html

 

Question: 10

 

An NSX administrator is creating a filter as shown below.

What would be the purpose of creating a filter?

 

A. To quickly add a new rule.

B. To temporarily filter traffic.

C. To quickly remove a rule.

D. To quickly identify rules.

 

Answer: B   

 

Question: 11

 

What are the correct steps for connecting a virtual machine to a logical switch?

 

A. Select the logical switch, click the Add Virtual Machine Icon, select the VM, select the vNIC to connect B. Select the Add Virtual Machine icon, select the logical switch, vNIC to connect

C. Select the logical switch, select the virtual machine, click the Add Virtual Machine .con. select the vNIC to connect

D. Select the vNIC, click the Add Virtual Machine Icon, select the logical switch

 

Answer: A   

 

Explanation:

https://docs.vmware.com/en/VMware-NSX-for-vSphere/6.2/com.vmware.nsx.admin.doc/GUID-571237B3-1665-4B92-A3A9-51C078EC601D.html

 


Test Information:

Total Questions: 121

Test Number: 2V0-642       

Vendor Name: VMware

Cert Name:  VMware Certified Professional Network Virtualization

Test Name: VMware Certified Professional 6 - Network Virtualization (NSX v6.2)         

Official Site: https://www.certswarrior.com/    

For More Details: https://www.certswarrior.com/exam/2V0-642/

Sponsor Ads


About David Milan Freshman   IT Certification

16 connections, 0 recommendations, 47 honor points.
Joined APSense since, July 28th, 2017, From Bhrmingum, United Kingdom.

Created on Sep 5th 2017 05:20. Viewed 447 times.

Comments

No comment, be the first to comment.
Please sign in before you comment.